2011. november 27., vasárnap

Illatozd be szeretteid Karácsonyát!

Itt csikorog a füledben a december, a hűvös szelek és a zúzmarás reggelek is suttogják már a szeretet ünnepének közeledtét! Idén is szeretném megkönnyíteni az ünnepi készülődést, s szeretnélek támogatni abban, hogy a Karácsony előtti heteket méltón, nyugalommal és hitben gazdagon töltsd el. Tudom mekkora öröm, ha nem kell részt venni a karácsonyi tolakodásban, és az ajándékok utáni rohangálást is elfelejtheted. Régi olvasóim már tudják, hogy minden évben felajánlok néhány illatos és kényeztető kezelést, mely nem csupán örömöt varázsol a szeretteid arcára, hanem meg is erősíti immunrendszerüket, s egészségesebb és elégedettebb napokat hoz az életükbe.
Ismét segítek a választásban, hogy szeretteidnek a legmegfelelőbb kényeztető utalványt varázsolhasd a Karácsonyfa alá.
1.    Forró olajos, indiai-ayurvédikus masszázs a téli napokra
60 perc kényeztetés - 5800Ft
Kiválasztjuk a testi adottságoknak megfelelő indiai olajat, melyek a magas gyógynövény tartalmuk miatt rendkívül hatásosak és sokrétűek, s a masszázzsal a bőr mélyebb rétegeibe bejutva fejtik ki jótékony hatásukat. Illatuk megigéző! A speciális érintő és simító mozdulatok a testben futó energiapályák mentén történnek, mellyel serkentjük a vér- és nyirokkeringést, meggyorsítva ezzel a méregtelenítést. Az indiai masszázs hatására az immunrendszer erősebbé és ellenállóbbá válik. A test és az izmok ellazulnak, az ízületek rugalmassá válnak, javul a bőr vérellátása, s megnyugszik az idegrendszer is.
E masszázs lényeges fogása a szeretetteljes, erőteljes simítás a keringés irányába, és a hangsúlytalan, de testérintő simítás ellentétes irányban, mellyel a "rontó energiákat levesszük". A lassú különleges mozdulatok, a melegített olajok nyugtató hatása, a lágy zene meghozza a meditatív állapotot, mely igazi spirituális élmény is lehet az ajándékozott számára.
2.    Narancsos-Fahéjas Karácsonyi kényeztetés
60 perc illatos kényeztetés – 5000 Ft
A masszázs már önmagában is a megújulásra serkenti a vendéget, de kiegészítve a narancs és a fahéj különleges elegyével, egyszerűen más világokba képes röpíteni! A lazító és stresszoldó masszázs hatása erőteljesen megnő az illóolajoknak köszönhetően. Nemcsak az illatuk gyógyító, hanem a bőrön át felszívódó hatásuk is erőteljes. Az olajok a bőr mélyebb rétegeibe jutva fejtik ki hatásukat. A narancs a jó hangulatról, az életenergia növeléséről gondoskodik. A fahéj felmelegíti a testet-lelket. Együttesen a méregtelenítést erősítik a szervezetben, kezelik a narancsbőrt, javítják a vérkeringést és beállítják a bőr természetes egyensúlyát. A természetes alapanyagú, illatos gyógyolaj kényeztető elmélyülést nyújt az ajándékozott számára.

  1. Lávaköves masszázs fűszeres illatokkal
60 perc kényeztetés – 6500 Ft
80 perc kényeztetés– 8500 Ft

A kínai gyógyászatból ismert energiapályák mentén a bársonyos-meleg lávakövekkel finom, körkörös mozdulatokkal egyengetjük az energia útját. A kezelést illóolajokkal egészítjük ki, amelyet úgy választunk meg, hogy az adott személy szervezetére a legkedvezőbb hatást váltsa ki. Felejthetetlen élmény... csodálatos eredmény! A simító érintés és a hő hatására a csakrák megnyílnak, így lehetőség adódik a mély relaxációra, mely meghozza számodra az elfeledett harmóniát, a test-szellem-lélek egységét és újra megfelelően áramolhat testedben az életenergia. Ha az ajándékozott esetleg hajlamos a depresszióra, rosszkedvre a téli időszakban, akkor neki való ez a mély ellazulás, mely erősen oldja a depressziót, és a stressz negatív hatásait. A test kellemesen felmelegszik, akárcsak a nyári forró homoktól, ezáltal javul a nyirokkeringés, erősödik a kötőszövet, és javul a bőr állaga. A bazalt kövek magnetikus hatással bírnak, mellyel egyrészt a negatív rezgéseket kivonják a testből, másrészt erősebben fokozza az izmok, és a test ellazulását, ezzel biztosítva a gyógyulást.
Nem tudsz tévedni! A bemutatott 3 masszázs a legkedveltebb a vendégeim körében. Segíthetnek a stresszhelyzetekben, az ünnepek kipihenésében is, valamint a megajándékozott személyt újító erővel töltik fel az újesztendőre. Az egészségvédő és immunerősítő hatást erőteljesebben fejtik ki, 3-5 kezelés hatására, mely mélyebb változásokat hozhat a szeretted életében. Így azzal szeretnék Neked kedveskedni, hogy amennyiben 3 kezelést ajándékozol egy utalvánnyal, akkor megspórolhatsz egy kisebb összeget még 1 meglepetésre.

Kényeztető utalványok:


Forró olajos, indiai-ayurvédikus masszázs

60 perc

5800 Ft / 1 alkalom

16500 Ft / 3 alkalom

Narancsos-Fahéjas kényeztető masszázs

60 perc

5000 Ft / 1 alkalom

13500 Ft / 3 alkalom

Lávaköves masszázs fűszeres illatokkal


60 perc

6500 Ft / 1 alkalom

17500 Ft / 3 alkalom

Lávaköves masszázs fűszeres illatokkal


80 perc

8500 Ft / 1 alkalom

23000 Ft / 3 alkalom

Természetesen Rólad sem feledkeztem meg! Hiszen Te is kényeztetheted magad a fenti kezelésekkel, illatokkal, hogy meghittebb legyen számodra is az adventi készülődés. Amennyiben ajándék utalványt veszel szeretteidnek, Te is meglepetésben részesülsz! Bármelyik utalvány megvásárlása esetén most 15 % kedvezményt kaphatsz a fenti 3 kezelés egyikéből, melyet saját kényeztetésedre használhatsz fel.
 Számos más kezelést is ajándékozhatsz szeretteidnek a honlapomon megtalálható árlista alapján. Amennyiben bármilyen kérdésed van az utalvánnyal, vagy a masszázsokkal kapcsolatban, kérlek, írj e-mailt, vagy hívj bátran. Az utalványokat átveheted a rendelőben, ahol személyesen is tudok tanácsokat adni.
Az ünnepek alatt is várlak szeretettel: 2011. december 20-21-22 és december 27-28-29-i napokon 8.00 és 20.00 között Pesten és Óbudán!
Kívánok Neked és családodnak meghitt adventi felkészülést, szeretettel és odafigyeléssel teljes napokat.


Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

2011. november 22., kedd

Forró kényeztetés a hűvös napokon!


Örömmel értesítelek, hogy a hűvös napokon újra egy kis kényeztető melegséget hozok a napjaidba.  S mindezt hogyan? Gyere el hozzám, ahol újra élvezheted a forró lávakövek gyógyító hatását.
A lávaköves masszázs egy modern korba átültetett csodás ősi módszer. Hallottál már a forró kövek jótékony hatásáról? Tudtad, hogy a bazalt kő képes magába vonzani testedből a fájdalmakat, negatív energiákat? Ahhoz, hogy tested teljesen ellazuljon, és a lelked is feltöltődjön, érdemes ezt a különleges kényeztetést kipróbálnod.

Hogyan is történik a lávaköves masszázs? A kínai gyógyászatból ismert energiapályák mentén a bársonyos-meleg lávaköveket finom, körkörös mozdulatokkal érintjük a bőrhöz, így egyengetjük az energia útját. A kezelést illóolajokkal egészítjük ki, amelyeket úgy választunk meg, hogy adott személy szervezetére a legkedvezőbb hatást váltsa ki. Felejthetetlen élmény... csodálatos eredmény! A simító érintés és a hő hatására a csakráid megnyílnak, így lehetőséged adódik a mély relaxációra, mely meghozza számodra az elfeledett harmóniát, a test-szellem-lélek egységét és újra megfelelően áramolhat testedben az életenergia. 
A bazalt kövek magnetikus hatással bírnak, mellyel egyrészt a negatív rezgéseket kivonják a testedből, másrészt erősebben fokozza az izmok, és a test ellazulását, ezzel biztosítva a gyógyulásod.

Ez a típusú kényeztető kezelés azoknak való, akik a test felmelegítésére vágynak, s ezáltal szeretnék megtapasztalni a teljes ellazulást, az életenergia csodás áramlását, és a teljes harmóniát önmagukkal.
Próbáld ki most! 2011. december 31-ig a 60 perces lávaköves masszázshoz egy ajándék arcmasszázst kapsz. A 80 perces lávaköves kényeztetést pedig egy ajándék talpmasszázzsal teszem teljesebbé. Kényeztesd most magad, vagy lepd meg szeretteid ezzel az élménnyel, akár Karácsonyra is!
Kezelés
Ár
Ajándék
60’ lávaköves masszázs
6500 Ft
Arcmasszázs
80’ lávaköves masszázs
8500 Ft
Talpmasszázs
 
Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel:
Sándor Szilvi


Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

2011. november 14., hétfő

Győzz a fokhagymával! - Nemcsak a Vámpírok ellen!


Talán ismerős a kép: ezüst és fa fegyverekkel felvértezett férfi kezében egy kereszt és egy fokhagyma füzér. A vele szemben álló vámpírcsorda pedig vicsorogva keresi a menekülés lehetőségét. Igen, számtalan hollywoodi film feldolgozta már ezt a régi babonát, miszerint a fokhagyma megvéd a vámpírok ellen. Középkori írások szerint fokhagymával kenték be a házak ablakait és ajtóit, a vámpírok és a rossz szellemek ellen. Nagyanyáink ránk maradt írásaiban is a fokhagymát használták a rontással szemben. De vajon mi áll ezen hiedelmek mögött? Miben rejlik a fokhagyma igazi ereje? S tényleg csak a vámpírok hatásos ellenszere volna?
A fokhagyma hihetetlen erős illóolajának köszönheti különös felhasználási módját. Úgy vélték őseink, hogy ez az illat távol tart tőlük minden gonosz erőt. Nemcsak a vámpírokat kívánták kizárni az ajtókon kívülre, hanem a betegségeket is. A sumérok és az egyiptomiak mindennapi eledelükké fogadták. Majd az ókori görög és római népek a gyógyításra használták ezt a sokoldalú hagymafélét. Középkori füveskönyvek istenítik a fokhagyma erejét, számos betegség és panasz ellen használták már ebben az időben is. S talán még emlékszel Te is, hogy a nagyszülők és a dédszülők háza mindig a kályhán rotyogó étel illatával, a fa füstjével és a fokhagyma illóanyagaival volt megtelve, no meg végtelen szeretettel. Nem véletlenül, hiszem már ők is jól tudták, hogy a fokhagyma megvédi őket a betegségektől.

Hogyan is hat a fokhagyma, milyen anyagainak köszönheti sokoldalúságát?
Különös illatát a benne levő kénvegyületeknek köszönheti. Gyógyító erejét pedig a számos vitaminnak, flavonoidnak, enzimeknek és az ásványi anyagoknak tulajdonítják. Magas az A-, B-, és C-vitamin tartalma, mely az immunrendszer megerősítésében rendkívül fontos. Kiemelkedő a jód tartalma, mely a pajzsmirigy alulműködés esetén kifejezetten hatásos, valamint az európai emberek jód szegény táplálkozásában fontos szerephez juthat. Az alicin okozza különleges illatát, s ez a vegyület természetes antibiotikumként működik a szervezetedben.

Milyen betegségek és panaszok esetén fordulj a fokhagymához?
Érrendszeri problémáknál (érelmeszesedés, magas koleszterin szint, magas vérnyomás, szívinfarktus) mindenképp köss vele jóbarátságot, hiszen megtisztítja az érhálózatot, és folyékonyabbá teszi a vért, tágítja az ereket. Ezen betegségek megelőzésére is tökéletes a gyakori fokhagyma használat.
Ha nyaki és tarkó tájékon fáj a fejed, szintén jól jöhet a fokhagyma értágító ereje, valamint görcsoldó hatása is.
Menstruációs görcsök esetén salátáidat és szendvicseidet ízesítsd fokhagymával!
Gombafertőzések esetén antibakteriális és gombaölő hatása miatt jó fegyvered lehet. A mai időben széles körben elterjedt Candida gombák ellen hatásos ellenszer a mindennapi étkezésbe bevett fokhagyma. Speciális tisztító diétákat is végeznek fokhagymával súlyosabb Candida fertőzés esetén.
Bélpuffadás, bélgörcsök enyhítésére fokhagymacseppeket fogyasszál, vagy zúzott fokhagymát.
Meghűléses és influenzás megbetegedésnél a forró tea és pihenés mellett napi 4-5 gerezd fokhagymát kell elrágnod, s hihetetlen gyors felépülést fogsz tapasztalni. Kitisztítja a légutakat, a lerakódott nyákot feloldja, és az immunrendszeredet felerősíti.
Megelőzés és az immunrendszer erősítése fontos feladatod a mindennapokban, hiszen állandó készültségben élünk, és számtalan feladatnak kell megfelelnünk az élet minden napján. A napi 1 gerezd fokhagyma megerősít, a bélrendszered karbantartja, s ez az immunrendszered alapja. Az érrendszeredet megerősíti, rugalmassá teszi az érhálózatod, csökkenti a zsír és a koleszterin lerakódását, kitisztítja a gondolataidat és erősíti koncentráló képességedet is..

Hogyan fűszerezheted meg mindennapjaid a fokhagymával?
Mi sem egyszerűbb ennél, hiszen szinte minden ételt ízletesebbé tesz pár gerezd zúzott fokhagyma. Húsételek, kolbászfélék, grillezett zöldségek, főzelékek, mind-mind elképzelhetetlenek a fokhagyma íze nélkül. Persze érdemes tudnod, hogy a főzés által az értékes anyagainak 60-70%-a elillan, de még így is marad épp értéke. Sőt, ha a főzés utolsó pár percében még egy kis tört fokhagymát teszel az ételeidhez, még több értékes anyagot tarthatsz meg.

Praktika: antibakteriális hatása miatt tartósítja ételeidet. Zúzott fokhagymával tartósabbá teheted a télire elrakott zöldségkrémeket, a házi készítésű kolbászokat és húsféléket.

Néhány különleges recept!
Legendás kínai fokhagymacsepp: Néhány évtizede találtak rá erre a különleges receptre, melyet már minden nyelvre lefordítottak és rengeteg ember köszönheti egészségét ennek a szernek. Nincs más dolgod, mint 35 dkg tisztított fokhagymát összetörni, majd 3 dl 96%os- alkoholba elkeverni és lezárni. 10 napig kell érlelned úgy, hogy az első 8 napon óvatosan meg kell mozgatnod. Érlelés után szűrd le, s máris meg kezdheted a kúrát.
Étkezés előtt 4 dl tejbe, vagy joghurtba kell elkeverni és meginni a következő adagolás szerint. (a megjelölt számok a cseppek számát jelentik)

Nap
Reggel
Dél
Este
1.
1
2
3
2.
4
5
6
3.
7
8
9
4.
10
11
12
5.
13
14
15
6.
15
14
13
7.
12
11
10
8.
9
8
7
9.
6
5
4
10.
3
2
1

A 11. naptól kezdve 3x25 cseppet fogyassz naponta - evés előtt -, mindaddig, amíg el nem fogy. A kúra idején érdemes a szokásosnál több folyadékot fogyasztani. Ez a kúra 5 évig tartja meg hatását a szervezetben, csak ezután szükséges a megismétlése.
Hatása: A méregtelenítés erősen beindul, így az első pár napban fáradtabb, levertebb lehetsz, valamint a bőrön pattanások, kiütések is jelentkezhetnek, melyek 1 hét múlva már kitisztulnak. Hosszú távon kitisztul a bélrendszered, az érrendszered felfrissül. Immunrendszered megerősödik, frissnek és fiatalabbnak érzed magad. Bőröd rugalmasabb lesz, látásod kitisztul, fáradékonyság megszűnik. Miért is halogatnád ezt az egyszerű módszert annak érdekében, hogy a lehető legjobb állapotba kerülhess?

Fokhagymás szendvicskrém
Piríts le kevés vajon 2-3 kanál szezámmagot, majd külön nagyon rövid ideig piríts  3-4 gerezd tört fokhagymát egy kis vajon. Reszelj le 2-3 sárgarépát, s dinszteld pár percig szintén egy kis vajon. A 3 alapanyagot keverj össze 25 dkg házi vajjal, ízesítsd egy kis petrezselyemmel, sóval és borssal. Tedd egy kis tálkába, s a hűtőben tárolva több napig is eláll, s minden nap megszínesítheted vele a szendvicseidet.

Használd ki bátran a fokhagyma különleges ízét, s természetesen ennél is csodálatosabb hatásait. Ha picit tartasz attól, hogy kellemetlen lesz a leheleted, a fokhagymás ételekbe tegyél egy pici vörösbort, mely semlegesíti az illatát, vagy fogyassz el egy pohár tejet, esetleg rágcsálj el egy kis borsmentát, vagy petrezselyem zöldet.
Így a novemberi napokon járnak-kelnek körülöttünk a vírusok, erősítsd meg az immunrendszered vele, hogy könnyedén átvészeld a járványok idejét és a hideg napokat, s talán még a Vámpírok is messziről elkerülnek J. Egészségedre!

Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.