2010. szeptember 20., hétfő

Nagyanyáink elfeledett titkai

Hogyan is kérdőjelezhetnénk meg nagyanyáink bölcsességét? A régi, sok generáción keresztül gyűjtögetett, természet közeli tudás őrzői voltak ők, a kézenfekvő és könnyen kivitelezhető praktikák ismerői, amelyeknek segítségével megoldották a háztartás körüli feladatokat, ápolták és kúrálták a családot.
Ennek a tudásnak egy kis szeletével most Te is megismerkedhetsz, ha velem tartasz. Egy olyan jó tündért mutatok be Neked, amit könnyedén használhatsz a konyhádban, a fürdőszobában, a hűtődben és nem utolsó sorban saját magadon, sőt még fogyaszthatod is, egészséged védelme érdekében. Hogy ki is ez a jótevő? Hallottál már róla, futólag ismered is talán, de most ismerkedj meg közelebbről is vele, az elfeledett szódabikarbónával!
Számtalanszor bebizonyosodik, hogy a problémákra, gondokra a legegyszerűbb megoldás a legkedvezőbb is egyúttal. Most elárulom, hogy miért érdemes otthon szódabikarbónát tartanod, s hogy milyen sok probléma remek megoldója lehet ő. Kezdjük az egészségeddel! 

Gyomorégés, felfúvódás és székrekedés esetén 2 dl vízhez egy teáskanál szódabikarbónát és pár csepp citromlevet tegyél, jól kavard össze, s mikor pezseg, idd meg. Fél órán belül könnyít a gyomrodon, oldja a görcsöket és segíti a gyomor kiürülését, mely által a puffadásod is enyhülni fog.
Sokat hallhattál már a szervezet elsavasodásáról, mely okozhat immungyengeséget, fáradékonyságot, rossz emésztést, elhízást, candidát, ízületi- és izom problémákat, alvászavarokat, cellulitiszt, allergiát, súlyosabb esetben daganatos betegségeket. Számtalan diéta segít abban, hogy a szervezeted lúgosítsd, de ne feledkezz meg a szódabikarbóna hatásáról sem. Tudományos kutatások is alátámasztják (Dr. Tullio Simoncini római onkológus), hogy ez a jótékony szer vízben oldva könnyen felszívódik, lúgosító hatást fejt ki a belekben és a vérben is. A szervezeted méregtelenítheted egy 2 hetes kúrával, mely során naponta kétszer, étkezés előtt egy teáskanál szódabikarbónát vízzel feloldva elfogyasztasz. Súlyosabb esetekben végezz beöntést szintén szódabikarbónás tisztított langyos vízzel. Az étkezések után kiöblítheted a szádat is ezzel az eleggyel, mely megszűnteti a száj szárazságát és savasságát.

Fáradt, feszült izmaidat könnyedén kilazíthatod egy meleg fürdővel. A napi stresszt és problémákat magad mögött hagyhatod, ha este a fürdővizedbe teszel 1 kanál szódabikarbónát, 3-4 kanál tengeri sót és egy kis illóolajat (levendula, citromfű, rozmaring). Kioldja a feszültséget, ellazítja a hátizmaid, nyugtat és hozzásegít a pihentető alváshoz.

Lássuk, hogy mit tehetsz szépségedért a remek házi tündérünkkel! Ki ne szeretne ragyogó fehér mosolyt, drága beavatkozások nélkül? Gondolom Te is! S hogy mit kell tenned? Egy kis csészébe tegyél 1 kávéskanál szódabikarbónát, cseppents hozzá 1-2 csepp citromlevet, vagy mentás illóolajat, pici vizet, keverd össze és fogkrém helyett máris használhatod a jól bevált mozdulatokkal. Azon túl, hogy könnyedén eltávolíthatod vele a lerakódott szennyeződéseket, a szád savbázis egyensúlyát is megtarthatod, valamint a kellemetlen szagokat is legyőzheted általa. 
S ha már a fogaid fehérek és csillognak, miért hagynád ki körmeid ápolását! Ha átdörzsölöd szódabikarbónával (pici vízzel hígítva), hetente kétszer a kéz- és lábkörmeid, gyönyörűen kifehérednek, megerősödnek, és a körömágy is egészséges és puha lesz. Az egész kezedet lemoshatod ezzel a keverékkel, lágyítja és finomítja a kézbőrt, eltávolítja a szennyeződéseket és fertőtlenít! A könyöködet se felejtsd ki! Sőt, ha a talpaidat sós és szódabikarbónás vízben áztatod, egy idő után elfelejtheted a bőrkeményedéseket, a lábgombát és a fáradtságot is!
Biztos találkoztál már a korpa kellemetlen jelenlétével. Ha szeretnéd elkerülni, hogy állandóan az inged, zakód gallérját kelljen ellenőrizned, szabadulj meg a korpától a szódabikarbóna segítségével. Mivel remek fertőtlenítő és gombaölő hatása van, ezért segíthet a korpás hajbőr ápolásánál is. Hajmosás előtt 10 perccel, szódabikarbóna porral dörzsöld át a fejbőröd, hagyd rajta egy kis időre, majd moss hajat. 2-3 kezelés után a fejbőröd egészséges lesz, nem zsírosodik és a korpát is elfelejtheted!
Nem fogytunk még ki a csodatévő szer jótékony hatásaiból! Sőt! Szeretnéd környezettudatosan tisztán tartani lakásod, ruháid? Ha igen, mindenképp tarts otthon nagyobb mennyiségű szódabikarbónát! 
A már említett fertőtlenítő hatása miatt nagy szolgálatot tesz egy kis pamut zacskóba, vagy tálkába rejtett szódabikarbóna a hűtődben. Elveszi a kellemetlen szagokat, frissen tartja a levegőt ott. kéthetente tedd ki kicsit a napra és a szélre, hogy felfrissüljön. 1-2 hónapig is könnyedén dolgozik a hűtődben.

A foltok eltávolításának nagy mestere. Kávé, alkohol, zsírfolt, mind meghátrál! Szódabikarbónát pici vízzel feloldasz, és a foltokra kened. Fél óra múltán kimoshatod őket. Mosógépben is használhatod 1:1 arányban a mosóporral keverve. Gyönyörűen tisztítja a fehér ruhákat, és lúgosító hatása miatt védi a mosógépedet a vízkőtől is, valamint jó tartást biztosít a ruháknak. 
A sütődön, vagy serpenyőkön található makacs szennyeződéseket is legyőzi. Például a még meleg sütőd falára kenj fel vízzel oldott szódabikarbónát. Mire kihűl a sütő, megszárad a szódabikarbóna is. Langyos, ecetes vízzel dörzsöld le a falról, mellyel a szennyeződések teljesen leolvadnak. A sütő lapján is és a serpenyőkön is használhatod ezt a megoldást.
Fürdőszobádban pedig az ecettel kerülhetnek jó barátságba, hisz közösen képesek megtámadni a csempéden, a vécékagylódban és a csapok körül megbújó vízkövet. Ha van egy kiürült spricnis flakonod, tölts bele 1:1 arányban ecetet és vizet, ezzel fújd be a problémás területeket, majd szórj rá szódabikarbónát. Hagyd, hogy pezsegjen kicsit, majd a jól ismert dörzsivel könnyedén lemoshatod a szennyeződéseket, vízköves felületeket. 
Ahhoz, hogy élvezhesd nagyanyáink sokoldalú csodaszerét, nem kell mást tenned, mint elmenni egy hozzád közel eső patikába. Itt Te is beszerzed a saját otthoni adagodat. (Egy kiló ára kb. 400-500,- Ft, s a patikai változat tisztább, mint az élelmiszer boltokban található szódabikarbóna). Én a helyedben máris szaladnék a patikába, hogy élvezhessem a nyugtató és lúgosító hatását már az esti fürdőzésnél is. Egészségedre!

Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre. 
Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

2010. szeptember 4., szombat

Éledj fel! – energetizálás könnyedén (Su-Jok)

Egy kedves páciensem összeroskadva ült a rendelőmben és a hetek óta tartó fáradtságra panaszkodott. Nem érti, hiszen nemrég volt nyaralni, sokat van a szabad levegőn, magába szívja a nap, éltető sugarait és sokszor kényezteti a testét finom nyári gyümölcsökkel, s mégis minden reggel hulla fáradt. „Mit tegyek?” – kérdezte aggódva, s közben felfedezte az asztalomon fekvő Su-Jok masszírozó gyűrűket.
Sokszor érezzük úgy, hogy fáj egy kicsit itt, fáj egy kicsit ott, fáradt is vagyok, s már a jókedv is elhagyott, de nincs időm meggyógyulni sem. Ha Te is úgy érzed, hogy fáradt a tested, nincs benned már egy fikarcnyi energia sem ahhoz, hogy dolgozz és normálisan éld az életed, kevés az időd, akkor Neked is érdemes megismerkedni ezzel a játékos koreai találmánnyal, a Su-Jok gyűrűvel.
Mit kell tudod a Su-Jok módszerről?
Az akupunktúra ultramodern ága, mely az ősi kínai elemeket vegyíti a nyugati orvoslás ismeretivel, amit egy korai professzornak köszönhetünk (Park, Jae Woo). A Su-Jok módszer segítségével energetikai szinten a betegség okára lehet hatni. A kéz- és lábfejen megtalálható a testünk vetülete, így ezeken keresztül gyógyítható az egész szervezet. A keleti gyógyítók szerint akkor egészséges az ember, ha a testében haladó energiapályák harmóniában vannak egymással és a környezettel, valamint ha az életenergia ezeken a pályákon akadálymentesen megfelelően áramolnak.
Ha az energiaáramlásban valahol akadály keletkezik, az egyensúly megbomlik, ezt először fáradtságként, kimerültségként érzékeljük, majd elvezet a különböző betegségek kialakulásához. Ezek a problémák látható módon megjelennek a szervezet vetületén, azaz a kézfejen, vagy a lábfejen, kisebb fájdalmas pontokként, elszíneződés vagy tapintható göbök formájában. Ezen területek kezelésével hathatunk vissza pozitívan az okra, ahonnan a betegségünk kiindult. Su-Jok módszer, különböző eszközökkel kezeli a kéz- és a lábfejet, gyógyítva ezzel az egész szervezetet. Ilyen eszköz lehet az akupunktúrás tű, masszázs terápia, mágnes- vagy fényterápia, gyógynövény magok, valamint a játékos masszírozó gyűrű. Te magad is könnyedén átmasszírozhatod a tenyered, az ujjaid és a talpad, ezzel stimulálva az összes energiapályát, valamint szerveid kivetülési pontjait. Így pozitívan befolyásolod az energiaáramlásodat, a vérnyomásod is harmonizálódik, ezáltal ellenállóbb leszel a betegségekkel szemben, s a már meglévőekből is könnyebben felépülhetsz.
Su Jok masszírozó gyűrű:
Ez a játékos nemesfémből készült eszköz elfér a kulcstartódon, a pénztárcádban, vagy az íróasztalodon. Bármikor előveheted és használhatod, mindig kéznél lehet. Nem igényel hosszú időt a vele folytatott kezelés, így mikor fáradtnak érzed magad, vagy nehezebben viseled a stresszt, esetleg épp vársz valakire vagy a buszra, kapd elő és élj a lehetőséggel. 
Nincs más dolgod, mint végig görgetni az ujjaidon ezt a gyűrűt, mely az összes idegvégződést, az ízületeket és valamennyi energiapályát stimulálja, így a tested által felhasználható energia keletkezik. Majd tartsd két tenyered között és görgesd, úgy hogy tenyered minden pontján érezd a gyűrű, szúró nyomását. Pár perc múlva zsibog és felmelegszik a tenyered, ujjaidban felgyorsul a vérkeringés, mintha maga az élet térne vissza beléjük. Fürdés után a lábujjaidat és talpadat is kezelheted vele, így könnyedén megszűnik az egész napos munka okozta lábsajogás, és fáradtság. Harmonizáló hatása révén, remek nyugtató is, így mindenkinek ajánlott egy nehezebbnek ígérkező tárgyalás, vagy vizsga előtt! Valamint segít megerősíteni a szervezeted a betegségekkel szemben, különösen ajánlott az őszi influenza előtti időszakban. Könnyedén beszerezhető az interneten, de nálam a rendelőben is hozzájuthatsz!

KÉZ UJJAI
Hüvelykujj
Immunrendszer
Mutatóujj
Nyirokrendszer
Középső ujj
Keringés
Gyűrűs ujj
Hormonrendszer
Kisujj
Emésztés és szív
Általános gyengeség esetén az összes ujjon és lábujjon használd a gyűrűt. Stressz esetén a középső és a gyűrűs ujjon görgesd fel és le.
Naponta háromszor néhány percig alkalmazva harmonizálhatod és beállíthatod az optimális energia szintet. Ujjanként 1-1 perc kb.
LÁB UJJAI

Öregujj
Máj, lép, hasnyálmirigy
Második ujj
Gyomor, savháztartás
Középső ujj
Kötőszövet
Negyedik ujj
Epehólyag
Kisujj
Vese és húgyhólyag

A napokban, kedves páciensemtől örömmel hallottam, hogy egy heti, rendszeres használat után sokkal jobb lett a kedve, élettel telibbek a napjai és a stresszt is könnyebben viseli. Remélem hamarosan lesz Neked is egy saját Su-Jok gyűrűd, mellyel Te is játszhatsz kedvedre, és magadon is felfedezheted immun-erősítő, stressz oldó és harmonizáló hatását.
Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel: Sándor Szilvi 
Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek, iratkozz fel hírlevélre. Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.