2010. február 12., péntek

Harc a narancsbőr és a téli zsírpárnák ellen 1. - azaz mit tegyél, ha a narancs és a karfiol már nem csak a hűtődben lapul?

Bár még rendesen benne vagyunk a télben látjuk, hogy hétről hétre szakad a hó, de azt is érezzük-tudjuk, hogy a kertek alatt már ott lapul a várva várt tavasz. Észre sem vesszük, s máris itt BÁLINT-NAP, s rögtön utána a MÁRCIUS. A langyos tavaszi szél hatására a hóvirággal együtt előbújnak a téli göncök által eleddig jótékonyan elrejtett zsírpárnák, ahogy a ruharéteg apránként csökken rajtuk :-). Mit tehetsz annak érdekében, hogy ezt a tavaszt ne ugyanúgy kezd, mint tavalyit?
Sok előrelátó vendégem, már a hetekben el kezdett érdeklődni a fogyi módszerekről, masszázsokról. Ezeket szeretném megosztani veled is, mint egy útmutatót, melyek közül bátran választhatsz kiegészítő módszerként, a helyes táplálkozás és a mozgás növelése mellett.
Ne feledd, hogy még nincs olyan csodamódszer, mely önmagában képes lefogyasztani, úgy ha Te nem teszed meg mellette a szükséges lépéseket, változtatásokat. Melyek az elsődleges szabályok, melyet minden kezelés mellett érdemes betartani?
1.    Emeled meg a napi vízfogyasztásod!  –tudnod kell, hogy tested 70% vízből áll, ha nem adsz számára elegendő folyadékot, akkor lelassul az anyagcseréd, nem fog megfelelően működni a méregtelenítés. A méreganyagok felhalmozódnak a bőröd alatti szövetekben, melyet zsírsejtek vesznek körül – s kialakul a cellulit, azaz a narancsbőr. Érdemes kiegészítened a napi folyadékbevitelt salaktalanító, méregtelenítő teákkal. 
2.    Alkalmazd a tudatos légzést!  – találsz leírást egy korábbi bejegyzésemben Légzés - egy csodaszer egészséged szolgálatában. A lényeg, hogy ne csak a mellkasodba jusson levegő, hanem töltsd meg életerővel a hasad is! Felgyorsítja az anyagcserét, segít az emésztésben, életerőd megnő, teherbírásod megsokszorozódik.
3.    Iktass be napi 20 perc mozgást! – ha nem jársz rendszeresen edzeni, mozogni, akkor napi 20 perc időt szánj egy kis testmozgásra. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a vízzel, a légzéssel és a fogyasztó kezelésekkel feloldott méreganyagok eltávozhassanak a testedből maradéktalanul. Nem kell ördöngösségre gondolni! Lehet ez egy kis guggolás, helyben kocogás, vagy erőteljesebb séta, néhány felülés, nyújtózkodás. 
4.    Használd ki a váltófürdő jótékony hatását!  – esténként a fürdés után jöhet a váltófürdő, azaz a hideg-meleg zuhanyozás, különösen a problémás testrészeknél (comb, has, karok). Amellett hogy edzi a hangszálakat a jéghideg víz általi hangos sikítás :-), kitűnően edzésben tartja a bőröd is. Feszesíti, rugalmassá teszi azt.
5.    Gondold át az étkezésed! – egyél bőségesen reggel, az ebéded lehet egy könnyű, de meleg főétel, leves, és a vacsorát mindenképp szorítsd 6 óra elé. A szénhidrát fogyasztásod csökkentsd le, különösen a fehér lisztről és az élesztőről kell lemondanod. A zsíros ételek, a tejtermék és a cukrok visszaszorítása is sokat segít a méregtelenítés folyamatában. Sok zöldség, gyümölcs, főzelék, leves – mind-mind támogat az eredményes fogyásban.
6.    Szauna – infraszaunát több helyen is találsz a városban, nem kell messzi fürdőkre utazni miatta. Érdemes időt szakítanod erre is, mert a méregtelenítésben sokat segít, ellenállóbbá teszi a szervezeted, és a bőröd is felfrissül.
Hidd el, ezeket a módszereket nem nehéz betartani, nem is kerülnek egy vagyonba, mégis hosszú távon megmaradó, tartós és látványos eredményeket lehet elérni rendszeres alkalmazásukkal. Azon túl, hogy határozottabbak lesznek a kontúrok és a bársonyosabb a bőr, sokkal jobb lesz a közérzeted, és az erőnléted is. A hátralevő téli napokat könnyebben átvészeled, s a tavaszt már jobb formában köszöntheted. A szekrényben sem kell már sok időt töltened, mert bármelyik kedvencedet bármikor felveheted J.
Ha úgy érzed, hogy a fent leírtakon túl nagyobb erőfeszítésre van szükséged, sikeres fogyásodhoz igénybe vehetsz külső segítséget is, mely közelebb hozza a várva várt eredményt. A következő írásomban bemutatom azokat a módszereket, melyek megkönnyítik a diéta időszakát, és a hozzájárul a narancsbőr még gyorsabb és még hatékonyabb elűzésében. (Kedvezményes fogyi csomagok)
 
Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel:
Sándor Szilvi

Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre.

Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése