2010. január 10., vasárnap

Az érintés varázslata – napi 17 érintés Téged is boldoggá tehet!




Néhány napja az utcán sétálgattam és az embereket figyeltem. Néztem őket, amint saját gondjaikba fordulva, zárkózottan, sietve lépkedtek az utcán, komor arccal. Mint aki saját szürkeségébe takarózva szeretné elkerülni, hogy bárki is észrevegye jelenlétét, rápillantson, rámosolyogjon, esetleg megszólítsa netán megérintse őt. Sok ember érzi azt, hogy "ki van égve", saját megoldhatatlannak tűnő gondjait próbálja magába zárni, mint a kisgyerek, aki azt reméli, hogy ha ő eltakarja az arcát egy kendővel, hogy senkit se lásson, akkor más sem láthatja meg őt. Ennek ellenére miért van mégis az, hogy miközben ezt művelik maguk ellen, legtöbben titkon arra vágynak, hogy valaki rájuk mosolyogjon, szóljon hozzájuk egy jó szót.



Gondolom, hogy a Te életedben is voltak helyzetek, pillanatok, amikor úgy érezted, nagyon sokat jelentene egy ölelés, egy szerető érintés. Nem véletlen az, hogy ennyire fontos egymás megérintése! Mindannyian így vagyunk megalkotva. Az indiai masszázs rejtelmeit tanulmányozva, megdöbbenve olvastam, hogy naponta 17 érintés kell az embernek, ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyen az élete. Természetesen nagyon fontos a kontaktus minősége, s az a gondolat, melyet közvetítünk vele. Tudományos kísérletek is bizonyítják, hogy egy-egy szerető érintés gyógyító hatással bír, az idegrendszert és az egész életünket pozitív irányba befolyásolhatja.



Az érintés, a simogatás az emberiséggel egyidős. Ősidők óta alkalmaznak különböző érintési technikákat, mellyel terapeuták gyógyítják, segítik az embereket a hétköznapokban. Az egyik legjobb módszer mellyel Te is megtapasztalhatod az érintés hétköznapi varázslatát, a masszázs. A masszázsok királynőjeként is emlegetett ayurvédikus olajos masszázs kiemelkedően hat az érzékeidre. Nemcsak a tested érinti, hanem a lelked is üdíti, és összetett relaxációs és spirituális élményt nyújthat Neked.

Az ayurvédikus gyógyászatot az Élet Tudományának is nevezik, szoros kölcsönhatásban fejlődött a kínai gyógyászattal, évezredekkel ezelőtt. Ez a keleti tudomány is előtérbe helyezi a holisztikus gondolkodást, azaz az embert, mint egészet vizsgálja és kezeli, a test-lélek-szellem egysége szerint. Az élő szervezetet az életenergiák áramlásaként határozza meg. Minden fizikai létezőt öt elem - éter, levegő, tűz, víz és föld - határoz meg. A masszázs célja, hogy visszaállítsa Benned ezeknek az elemeknek az egyensúlyát.


Hogyan zajlik manapság egy indiai olajos masszázs? Előszöris  kiválasztjuk a testi adottságaid szerint Neked megfelelő indiai olajat, melyek a magas gyógynövény tartalmuk miatt rendkívül hatásosak és sokrétűek, s a masszázzsal a bőröd mélyebb rétegeibe bejutva fejtik ki jótékony hatásukat. A speciális érintő és simító mozdulatok a testedben futó energiapályák mentén történnek, mellyel serkentjük a vér- és nyirokkeringésed, meggyorsítva ezzel a méregtelenítést. Az indiai masszázs hatására az immunrendszered erősebbé és ellenállóbbá válik. Tested és izmaid ellazulnak, az ízületek rugalmassá válnak, javul a bőröd vérellátása, s megnyugszik az idegrendszer is.

E masszázs lényeges fogása a szeretetteljes, erőteljes simítás a keringés irányába, és a hangsúlytalan, de testérintő simítás ellentétes irányban, mellyel a "rontó energiákat levesszük". A lassú különleges mozdulatok, az olajok nyugtató hatása, a lágy zene meghozza számodra a meditatív állapotot, mely igazi spirituális élmény is lehet.

A rendszeres masszázzsal nagy lépést tehetsz a betegségek megelőzésében, a harmonikus élet megteremtésében.  Add át magad ennek az élménynek, ismerd meg ayurvéda titkát és ezáltal egy új fizikai és tudati állapotot - érezd magad egyre jobban a bőrödben!

Örömmel adom át számodra is a masszázsok királynőjének minden szerető fogását, energiáját, és varázslatát, mellyel talán én is hozzájárulok a napi 17 szükséges érintéshez ahhoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott életet élhess! Bíztatlak, hogy Te is érintsd meg azokat, akiknek hiányzik az odafigyelés és ez által mind nyitottabbá válhatunk egymás irányába, és képesek leszünk a szeretetet el- illetve befogadni. Ez az egészségünk egyik legfontosabb alapja!

Remélem sikerült most egy kicsit más szempontból is megmutatni az egészséges élet szükségleteit. Várom szíves megjegyzésed a bejegyzéssel kapcsolatban!


Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel:
Sándor Szilvi

Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre.Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése