2009. december 14., hétfő

Milyen színű ételeket ettél ma?

Színterápia egyszerűen – Hogyan együnk színeket egészségünk érdekében?

Biztos hallottál már olyan színterápiás módszerekről, melyet különböző lámpákkal, technikai eszközökkel végeznek terapeuták. Érdekel egy olyan megoldás melyet Te is tudsz otthon alkalmazni a mindennapokban? Nem kell más tenned, mint nyitott szemmel és szívvel közlekedni és vásárolni a zöldségpiacon! Hallgass a szívedre, érzeteidre és válassz kedvedre, ízlésed és kívánalmad szerint. Meg fogsz lepődni hogy milyen sok lehetőséget kínál a színes kavalkád!



Gondolom, hogy a régi népi bölcselet igazságával is találkoztál már, miszerint „azzá válsz, amit megeszel”. Nagyon fontos a szervezet számára a változatos táplálék, mellyel akár meg is színesítheted a napjaidat. A színek nagy titka abban rejlik, hogy minden szín egy bizonyos rezgést hordoz magában, így annak a színnek rezgését képviseli az ételed is, amilyen színű anyagokból összeállítottad a menüdet. A színek nem csak kedvünket, lelkünket befolyásolják, hanem fizikailag is hatnak szerveinkre.  A kínai gyógyászat szerint minden szervhez tartozik  szín, szag, íz, érzések.  Ezért rendkívül fontos itt is az egyensúly, azaz több típusú, más-más színű zöldségből, ételből kell összeállítanod az étkezésed. Figyeld meg, hogy épp hol van problémád a testedben, s természetesen hallgass az ösztöneidre is!

Szervek/Energiapályák/Színek


Máj - Epehólyag  >>  kékeszöld, zöld



Szív - Vékonybél  >>  piros, bordó



Lép - Gyomor  >>  sárga, barna



Tüdő - Vastagbél  >>  fehér, világos szürke
 



Vese - Hólyag  >>  fekete, kék, sötét szürke, sötétebb színek



Az alábbi táblázatban kicsit bővebben is elmagyarázom, hogy milyen hatása van ezeknek a színeknek, és emlékeztetlek arra, hogy milyen sokféle zöldség közül válogathatsz egy adott színkategórián belül.


Most már, hogy ismered a színes ételek titkait, magad is könnyen ki tudod választani, hogy számodra melyik a legkedvezőbb. Már csak a kedvenc kosarad kell és összeállíthatod a heti menüsort egy jó kis piacon!

Egészségedre!

Egy következő bejegyzésben azt is elmesélem majd, hogy a színekkel és kristályokkal gyógyítás hogyan valósul meg a rendelőben - hogy milyen eszközökkel tudunk kicsit másképp, kicsit mélyebben is hatni a szervezet energiaáramlásának jobbá tétele érdekében, a mielőbbi zavartalan működés eléréséhez.

Egészséget, jókedvet kívánok szeretettel:
Sándor Szilvi

Ha a továbbiakban is szeretnél értesülni az újabb egészséggel kapcsolatos bejegyzéseimről, kérlek iratkozz fel hírlevélre.

Kérdésed, véleményed van az olvasottakkal kapcsolatban? Itt megírhatod comment formájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése